Hundtårta

Det enda vettiga som jag har gjort idag är bakat en hundtårta. Och hur vettigt är nu det? Men den var väldigt god. Tydligen. Jag smakade inte själv. Men vovvarna åt. Inte minst födelsedags-hunden. Ni får tycka att det är löjligt om ni vill. Men jag tycker att det är födelsedag som födelsedag och det är väl klart att det ska firas?! ;) Och hon fick en fin fin boll av sin mormor. Rosa med en glad gubbe. Uppskattad.

Jag tycker att mitt bloggande har börjat gå lite överstyr. Det är liksom ingen intressant blogg längre. Antingen gnäller jag eller så skriver jag saker som inte har någonsomhelst betydelse. Jag skulle vilja vara djup och tycka så jävla mycket. Men nej. Jag är ytlig som få och skriver om hundtårtor istället.

Inspirera mig. Dear bloggers, help me.

Dagens

Det är många som gör det så jag tänkte; Varför inte?

Välkommen till Karolinas Dagens.

Dagens att göra: 1. PLUGGA! 2. Åka på hundkalas. (Skrållis 1 år!!)
Dagens humör: Seg och uttråkad. Som vanligt?
Dagens låt: Nelly Furtado - Afraid

Dagens stress: 150 000 skol-uppgifter
Dagens roliga: Att få baka hundtårta
Dagens bästa: Antal lektioner: NOLL!
Dagens sämsta: Att jag har mig själv att skylla för allt skol-arbete

Dagens vill ha: Money, money, money ;)

Lördagkväll & överraskning

Det här är min ultimata blogg-tid. Lördag kväll. I reklam-pausen på Sing a long, Extra extra eller Hus i helvete. Vilket jävla liv. Jag hade tänkt ha ett annat liv idag. Men det bestämde sig för att bli försenat och börjar snart. Tror jag. RB och E kommer hit och vi ska blanda groggar som aldrig förr. Och jag som egenligen är sjuk. Friskare. Men ändå lite sjuk. Ingen feber. Men hängig och less. Suck.

Imorgon väntar överraskning för Älsko. Det var ju min tur denna helgen. Tycker jag har lyckats riktigt bra. Faktiskt. Syster#1 och Pojkvän ska följa med. Så imorgon måste jag vara ännu snäppet piggare. Friskare. Osjukare. Hmm.

Och glöm inte ställa om klockan. En hel timme extra. Underbart!

Omvänd bloggning, comentario & vuxenpoäng

Nu är mitt bloggande helt omvänt. Jag skriver rätt bra. Men är värde på att läsa. Värde var väl att ta i kanske, men mindre bra i alla fall.

Och skrivit är precis vad jag har gjort halva morgonen. En "comentario" på en text om växthuseffekten typ. Den var rätt full av bullshit. Jag har inte hunnit orka bry mig ännu. Men tänka sig. Alfabetet har tagit slut när man gett namn åt alla orkaner. Så nu har de börjat på det grekiska. Och Arktis kommer smälta bort innan år 2060. Det blir en väldig massa vatten, skrev jag. Haha. Hoppas han inte läser min blogg och att han gillar den! ;) (OBS! Comentarion.)

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig redo för min presentation som ska äga rum 15:15. Sen ska jag åka hem och åka på Tupperware-party hos min kusin. Vuxenpoäng. Jag kanske till och med köper något. Ännu mer vuxenpoäng. Yeay! ;)

Tidigt & skolprat

Idag känns inte allt lika hopplöst. Jag är dock fortfarande trött med anledning av att jag vart tvungen att sätta klockan på 05:30 imorse för att hinna med tåget 06:40. Tidigt. Jag gillar inte att gå upp tidigt. Dagarna blir så långa då.

Imorgon är det torsdag. Är färdig med min presentation. Äntligen. Och det känns riktigt bra faktiskt. Skolkamrat & tågkompis M har lovat att jag får titta på henne om jag inte vet riktigt vart jag ska titta. Det var väl snällt? Absolut. Och det börjar kännas som om jag lyckas beta av lite av alla de saker som måste göras. Lägg märke till börjar kännas. Men ärlig talat så är det ju en 40 timmars syssla så jag får väl skylla mig själv om jag disponerar tiden dåligt. Precis.

Nu ska jag krypa upp i soffan med en god kopp té, en påse skorpor (kardemumma - mmm!) och gamla avsnitt av Vänner. Och min Älsko såklart. Han är bäst!


Trötthet

Jag är så trött så trött så trött. Inte bara trött-trött utan trött på allt, allt runtomkring, på att ha massor att göra, på att bara ha tråkiga saker att göra. På att behöva åka tåg i 50 min x 2 för 45 min lektion. På att ha presentation på torsdag. På att ha tenta på lördag. Jag tror att jag är trött på att överhuvdtaget finnas för tillfället. Trött.

Söndagsseg & pluggprat

Söndag. Söndagsseg. Det är något visst med söndagar. Något som gör att man helt enkelt inte fungerar som vanligt. Och jag gillar det definitivt inte. Idag skulle jag vilja spendera dagen med att ströva runt på Ikea, köpa saker som jag egentligen inte behöver. Men vad jag vet finns det varken tid eller pengar till detta. Vilket gör mig oerhört deppig. Usch. Jag gillar inte att vara deppig.

Jag har massor jag skulle behöva göra. Ska ha muntlig presentation om Marian Keyes på torsdag. OM jag sa att jag inte har börjat än skulle jag ljuga. Men jag kan defintivt säga att jag inte kommit långt och att jag redan kört fast. Varför valde jag något så svårt??? Jag är i en fas då jag gillar att skriva många frågetecken. Eller utropstecken om det är det som det ska vara.
Och så måste jag läsa 750 sidor i någon av mina sju böcker som snart ska vara utlästa. Herregud, det är ju helg. Och nästa lördag är det fonetik-tenta. För tillfället tror jag att jag ska ögna igenom det och i alla fall gå dit. Men än är det ju en vecka kvar. Jag kanske stoppar upp det någonstans och glömmer det. Vi får se.

Delade känslor & inte helt fel

Jag vet inte riktigt hur jag ska tycka, känna eller bete mig. Westlife har tagit saken i egna händer och gjort en cover på Bette Midlers fantastiska The rose. Det är få låtar som betyder så mycket. Jag tål inte covers på sådana låtar. Nono. Så jag tänker vara den konservativaste av alla och hålla mig till originalet. Blandat med Sandi Thom - I wish I was a punkrocker. Såklart. Musik är mitt liv. Men jag kan absolut inte sjunga.

I övrigt:
Var skönt att få sova ut, sova länge. Mmm. Och att vakna upp ordentlig till America's funniest homevideos är aldrig helt fel. Tjejkvällen igår var lyckad och bra. Det var mysigt. Skönt att bara slappa ibland. Inte känna några måsten. Och att få beröm för en fin lägenhet är ju aldrig helt fel! ;) Mycket som inte är helt fel idag, märker jag. Härligt, brukar vara precis tvärtom annars.

Har tvingat Älsko att hitta på något roligt som vi kan göra i helgen. Mina förhoppningar är inte särskilt höga. Det blir bäst så. Förmodligen blir det på sin höjd någon B-film på tv:n. Jag skulle vilja shoppa. Köpa massa nya kläder, smink och andra onödiga ting. Pleasure.

Huvudvärk & tjejkväll

Huvudvärk är verkligen inte min grej. Dessvärre tror Huvudvärken (med stort H) det. Han gör mig ofta sällskap. Kommer oanmäld. Knackar på. Och stannar en bra stund. Tills jag tar hjälp av min vän Ibu, han slänger ut Herr Huvudvärk. Han är alldeles fantastik. Jag vet dock att´han påverkar delar av min kropp på ett negativt sätt. Det är det som är haken. Han leker med min lever. Ajaj.

Om en liten liten stund kommer Väninnorna S, E och N hit. Det blir mat och Idol skulle jag gissa. Och kanske ett par sju glas vin. Eller cider. Yummy. Behövs. Och det är ju helg - wohoo! ;) Helgen i övrigt kommer bli lugn. Om inget oväntat sker. Imorgon kommer Älskos pappa och halvbror hit. Får visa upp flaten (obs! eng.). Och nu har jag fixat batteries så inom kort tänker jag genomföra en uppvisning av den, även för er.

Känner mig långrandig.
Och nu kom S. Hej hopp!

List

Ni vet att jag är en sucker för listor.
Men denna är lite annorlunda. Yeay!
Hittad på
följande blogg.


A is for age: 20
B is for booze of choice: Tequila! ;)
C is for career: På väg. Under bearbetning.
D is for your dad’s name: Birger
E is for essential items to bring to a party: Du, dina jag & Irene
F is for favourite song at the moment: Nelly Furtado - Afraid
G is for favourite game: Europa-spelet. Simpelt och bra.
H is for home town: Town? Möjligen Village? Säveljung/Fly! ;)
I is for instruments you play: Block och tvärflöjt, piano. Tror jag iaf!
J is for jam or jelly you like: Hallon <3
K is for kids: Barn är krävande.
L is for living arrangements: Eget place ;)
M is for mother’s name: Elisabeth (Den III)
O is for overnight hospital stays: 1 veckolång vistelse för hals... böld...
P is for phobias: Ingen direkt. Snarare mängder av små-fobier.
Q is for quotes you like: Det är bättre att ångra saker du gjort än saker du aldrig gjorde
R is for relationship that lasted the longest: Nuvarande. Snart 3 år baby! ;)
S is for sartorial style: Vad?
T is for time you wake up: Idag; 10:30
U is for underwear: Hipsters <3
V is for vegetables you love: Morötter! :P
W is for weekend plans: Lugnt. Tjejkväll mañana.
X is for x-rays you’ve had: Räknas tänderna? Sf massor. Och knäna.
Y is for yummy food you make: Lagar bara bra mat! ;)
Z is for zodiac sign:  Kräfta
Å är åt dem du vill skicka listan vidare till: Frivilliga.
Ä är för älsklingstrend: Mystrenden ;)
Ö är för en önskan just nu: Att jag ska vakna upp en dag och känna; Det här är min dag.

DICIPLINS PROBLEM

Fy f*n vad jag känner mig dålig just nu. Har inte blivit mycket plugg idag. Jag som hade så ambitiösa planer. Så alltså blir det inget Photoshop-brottande heller. Men besök är ju alltid trevligt. Även om de åt upp alla mina nudlar. (Varelser av det manliga könet kan inte nöja sig med ett paket.) Fast Syster#1 diskade ju faktiskt - tack stumpan! Och snart kommer min mor hit. Och sen börjar ju Bonde söker fru. Jag har så dålig diciplin. Så dålig.

TID

Jag bestämde mig för att inte åka tåg 50 minuter, vänta 45 minuter på lektion, ha lektion i 45 minuter, vänta 40 minuter, åka tåg ytterligare 50 min. Jag bestämde mig för att använda dagen till vettígare saker. Ha ont i magen och känna mig illamående, till exempel. Har massa saker att göra; plugg, plugg, plugg. Tänkte röja undan massa av skolarbetet och sedan tillbringa tiden med att brottas med Photoshop.
Och lyssna på Christer, såklart - Min vän i etern.

Har sovit bort halva dagen oxå.
Men det var härligt.

Mixade dagar

Det finn bra dagar och det finns dåliga dagar. Men vet ni vilka de allra värsta är? De mixade. De tar knäcken på mänskligheten. Ena stunden känner du dig som världens lyckligaste människa, du har världens flyt. Sen kommer dåligheterna som ett knytnäveslag i magen. Du inser saker. Saker inträffar. Hela ditt liv vänds upp och ner. En sekund och inget är okej längre. Du skulle vilja krypa ihop till en liten, liten boll för du känner dig helt meningslöst hopplös. Men inte nog med det. Nej, nej, det stannar inte där. Sen blir det bra igen. Eller så bra det kan bli på en mycket mycket kort tid. Din hjärna blir plötsligt alldeles för liten  och det som vill få plats får helt enkelt ställa sig i en lååång kö.

Livet är avancerat.
Men för tillfället gillar jag det.
Det är ju tisdag. Desperate-tisdag!

Mycket

Jág har för mycket att skriva. Så mycket jag skulle vilja berätta. Inlägget skulle bli flera kilometer långt. Så jag sammanfattar:

Lördag = inflyttnings/förfest. Slutet var det absolut underligaste. Finns inte någon som inte knockas av tequila, varje sig det är silver eller guld. Och för en gångs skull, var det inte jag. Men det var trevligt överla´g. Om än i sjukaste laget stundtals. ;)

Söndag = modellande. Det var
följande företag som stod för plåtning och make-up. Bilderna fick man köpa själv till ett allt annat än billigt pris. Man var inte tvungen, självkart inte, men jag tyckte absolut att det var värt det! ;) Dessvärre är min dator från stenåldern och klarar inte av denna ny teknik som digitala-bilder. Men det kommer. Det kommer. Det bästa var när Syster #1 kom hem till mig på morgonen och deklarerade att hon minsann fortfarande var full och alltid hade undrat hur man kunde lyckas med det! (Återigen - tequila!) Hon hade lerig byxor och trollhår med bark i... Men vad gjorde väl det? Haha.

Jag borde plugga. Men man behöver faktiskt en paus ibland. Eller två. Eller sju. Eller en timmes lång. Haha. I'll be back. Trust me.

Lista

En av säkert hundra vid dehär laget. Men I love 'em! ;)
Denna gång inspirerad och kopierad av
bloggare Manfred. Tack! ;)

Svart eller vitt? Svart.
Mjukt eller hårt? Beror  väl på.
Homo eller hetero? Jag? Gissa! ;)
Höger eller vänster? Vad gäller riktiningar så existerar inget vänster. Krånligt? Absolut.
Stor eller liten? Lagom är alltid bäst ;)
Göteborg eller Stockholm? Viva Gothemburgo!
Landet eller storstan? Landet.
Kram eller puss? Kram.
Hyrfilm eller bio? Hyrfilm + god mat + gott sällskap = GULD!
Piggt eller opiggt? Piggt gärna.
Pasta eller potatis? Pasta. Gammaldags Ideal Makaroner.
Is eller mjukglass? Pass.
Natt eller dag? Natt = sova. Dag = vara trött.
Marsvin eller hamster? Pass.
Rakad eller orakad? Rakad.
Biffig eller slank? Slank.
Popsnöre eller sportfåne? Haha. Popsnöre, grr.
Peter Stormare eller Peter Jihde? Och skillnaden är...?
Kaffe eller te? Te. Gärna löste. MMM!
Se filmen Festival eller stirra in i en vägg 90 min? En av få som faktiskt gillar svenska fjortisfilmer. Festival - lätt!
Bakispizza eller bakischirre? Va?! ;P
Plastbestick eller plastbröst? Min "EJ SILIKON" t-shirt säger ALLT! ;)
7-eleven eller Pressbyrån? Pressbyrån.
Yngre eller äldre? Äldre.
Lång eller kort? Vad är detta för frågor? Lång eller kort vad?
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Konfliktundvikare 100%.
Är du svartsjuk? Oftast.
Vad gjorde du igår kväll? Såg på film, somnade i soffan och gick i sömnen.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Klart de ska!
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Siempre bokmärke.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Böcker ska inte göras till film. Böcker ska vara böcker. Filmer ka vara filmer. Punkt slut. End of discussion.
Tycker du om stearinljus? Ja, gärna med dofter och grejer.
Använder du hårbalsam? Ja? Gör inte alla det?
Vilken färg har din tandborste? Lila och vit tror jag.
Har du någon skrivare? Ja. Kort och konsist.
Har du någon scanner? Nej. Inte förstått grejen med det!
Vad har du för väckarklocka? Mobilen. Min bästa vän.
Använder du hudlotion? Ja, absolut.
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? Pass.
Äpple eller Päron? Karolina <3 Päron
När klippte du dig senast? Längesedan baby. Men tisdag. Då du!
Vad har du för mobiltelefon? En Siemens CL75. Äkta tjejmobbe.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Ordning. Alltid ordning.
Har du överkast på sängen? Nej. Vem orkar?
Har du blivit sövd någon gång? Nej, tack och lov?
Lever din mormor? Ja. I allra högsta grad.
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? SOVA!
Använder du morgonrock? Nej. Men har börjat inse tjusningen och tänker införskaffa en.
Beskriv din humor: Barnslig, löjlig och vansinnigt rolig.

Svammel & frukost

Jag är en riktigt slapp bloggare. I alla fall åt detta hållet. Jag läser flitigt. Och blir mycket irriterad om någon inte bloggat på över en dag. Jag lever i ett dubbel-budat fantasiland. Mina vänner. Och att jag inte bloggade igår kan jag faktiskt skylla på att batterierna i tangentbordet var slut. Jag gick till affären för att köpa nya. En enda sak gick  jag dit för att köpa. När jag kom hem hade jag handlat en himla massa onödiga saker. Bara massa skit som kostade pengar. Men inga batterier. Men Älsko ryckte ut. Han är fin han. *puss* ;)

Nu väntar skolan alldeles strax. Befinner mig mitt i valet och kvalet om vad jag ska ta mig till med delkurs F. Fonetik fanskap! Det är verkligen en helt annat språk. Nu var jag lustig. Märkte ni det?
Nu väntar frukost. Är sugen på något men vet inte riktigt vad. Hmm... Smoothie kanske. DunderMMM! ;)

Att gå upp tidigt

Att gå upp tidigt är inte riktigt min grej. Tänk vad härligt det hade varit att vara morgonpigg och njuta av tidiga mornar. Tycka att det var härligt att gå upp i ottan, pigg som en mört och dricka sitt kaffe och läsa sin tidning. Tänk om. När klockan ringer vill jag sluta andas. Jag undrar vart tiden tog vägen. Överväger möjligheten att någon faktiskt driver med mig. Tänker på vad som händer om jag bara råkar stänga av och sover vidare. Jag är dålig på att gå upp tidigt. Urusel.

Så imorse när klockan alltså ringde nollfemtrettio blev jag inte särskild glad. Så glad man nu inte kan bli i sömnen. Och att dagens lektioner varade i fyrtiofem minuter gjorde inte saken bättre. Därefter spenderade jag en timme åt att leta efter studiekamrat M, som jag ska göra ett arbete med. Hon gjorde detsamma. Utan resultat. Typiskt. Men sen fick jag ju iallafall åka hem och ta en nap. Det är fördelen när man har gått upp tidigt, att man får lov att napa. ;)

Och ikväll är det Desperate. Då måste man vara pigg och glad. Och jag blev plötsligt oerhört inspirerad att baka mitt eget bröd. Det kommer förmodligen rinna av mig innan jag hinner börja. För jag vill åka och sola oxå. Hellre brun, skrynklig och fejkad än höst och vinterblek. Det är mitt motto.

Klagomål, prestationsångest & filmkväll

Gud vad skönt att ha tentan ur världen! Den gick väl kanske inte helt hundra bra. Men det var min första tenta någonsin så jag är nöjd. Och läraren kan faktiskt ifrågasättas. Vad vill hon? Vad håller hon på med? Förstår hon ens själv vad det är hon vill att vi ska skriva? Klagomålen ska fram. Jag tar dem här på bloggen, jag. ;)

Jag får prestationsångest när alla bloggar om sina vackra, välfyllda och total matchande hem. Jag tycker att vi har det fint här hemma, men det är ju långt ifrån allt det där. Ingen soffa. Än så länge. Inga tavlor. Eller ljuslyktor. Eller små matchande prydnadssaker i fönstren. Än så länge. Jag tröstar mig med att jag faktiskt inte bott hemifrån lite mer än en månad och att sådant tar tid. Jag och mina ursäkter. Visst?

Ikväll väntar, i vart fall som helst, bio. Click. Nybliven studiekamrat M påstod att det var en bra film som man lipar till  någonstans i mitten. Ska bli intressant. ;)

The devil wears Prada

Sammanfattande ord: Besvikelse.

En fredagskväll ägnad åt att kolla på The devil wears Prada kunde inte bli mer än bra. Trodde jag. Visst var det en helt okej film, lite små seg på sina ställen, men som sagt helt okej. MEN; i jämförelse med boken är det den mesigaste filmen jag någonsin sett. I jämförelse, alltså. Miranda Príestly (Meryl Streep)framstår som mänsklig, vilket inte direkt är intrycket i boken. Och Anne Hathaway, njae, jag vet inte, det är någonting som säger mig att det kunde varit bättre.

Vad negativ jag var nu. Men det är ju sant.

Plugg, misslyckande och fula saker

Nu har jag varit slarvig. Igen. Men jag kan ju stolt påstå att det faktiskt är tenta-pluggande som tagit upp det mesta av min tid. Känns ok nu. Har en del att repetera. Men ändå. Imorgon smäller det och det ska bli så SKÖNT att få det gjort. Även om jag klarar det eller inte! Det var mer lögn än sanning, men det lät bra.

Och jag har en sak som stör mig. Väldigt mycket. Kopierar man något från någon, så säger man det. Man kan länka. Eller i alla fall nämna det. Man behöver inte ta åt sig hela äran själv. För det är jävligt fult. Seså. Nu har jag fått sagt det oxå.

Ikväll ska jag:
1. Plugga
2. Kolla på Idol
3. Äta (kinamat?)
4. Kramas på min älskling

Skärpning med maten går åt helvete. För jag vet inte vad jag ska äta. Vad som är nyttigt. Förut hade jag stenkoll. Men nu är det mer; njae, det är nog inte så farligt. Fast det är farligt och deep inside vet jag det. Jag ska leta recept i helgen. Och sen ska jag hålla mig till det. Ja, nu betsämmer vi det.

Kragtagande x 2

Jag vet att jag borde ägna mig åt viktigare saker. Men det är mycket roligare att blogga än att plugga. Ganska logiskt. Men jag ska alldeles strax ta mig i kragen och ta på mig kläder och bege mig till Biblioteket. Vårgårdas stolthet. Haha, kanske inte. Men ändå.

Jag är ganska nöjd med att min skärpning-med-maten-måndag höll sig hela dagen ut. Och jag ska absolut göra mitt bästa för att lyckas även denna dag. Det känns bra nu och jag tror att jag (återigen) är redo. På riktigt. Frågan är bara vad jag ska äta till middag idag. Vet vad jag ska laga till Älsko. Men jag? Kanske fiskpinnar och hemlagat mos? Jag får fundera.

Over n' out

En utten dag

Varför blir man alltid på allra bäst blogghumör när man haft en dålig dag? Jag har haft många dåliga dagar på sistone. Har dock inte bloggat på alla. Kan man ens säga så?

Så idag har alltså inte varit någon toppen dag. Fick iofs sova länge. Men där tog braigheterna slut. Jag glömde min vattenflaska, min frukt och mitt knäckebröd. (Jag tänker inte nämna att Älsko kom och lämnade det till mig för jag håller på och räknar upp allt dåligt nu. Ok?) Det var fullt med cyklar så jag fick tränga in Pärlan mellan två svettiga gamla äckliga cyklar. Tåget var försenat. Jag fick sitta och vänta trettio minuter i Falköping. (Det stod iofs så i tidtabellen, vilket jag var medveten om. Men det var ändå dåligt.) Tåget blev återigen försenat och jag fick kissenödig springa till min lektion. Blev försenad och var tvungen att hålla mig tills rasten. Förstod inte mycket av det som sades under de två timmar jag spenderade i skolan. Blev förskräckt över att det snart är lördag = tenta. Hade fått mail från P, det är tuffa tider och möjligheterna börjar tryta. GAAAAH! Jag orkar inte tänka.

Och det här är en skärpning-med-maten-måndag. Vill inte få ångest av att jag inte uppfyller de krav som samhället ställer. (Samhället = främst jag.) Och jag vill att folk ska tänka: Vad duktig hon är och vad smal hon har blivit. Så jag skärper mig. Peppa mig.