Skitförkylning

Jag blir så trött. Så trött på att vara.. jag. Är sjuk. Igen. Tydligen. Vaknade upp med en feberliknande känsla i hela kroppen. Näsa tät som Tingsatdstunneln. Vilket betyder att jag måste andas genom munnen. Det känns som jag inte druckit något på fjorton dar. Och läpparna är härligt sönderrivna.

Jag vill inte att det ska vara nyår idag. Jag orkar inte ta på mig min fantastiskt fina klänning. Göra iordning håret. Kleta mascara i hela ansiktet. Jag vill inte behöva gå upp ur sängen. Och jag vill absolut inte gå på en skitrolig fest, supa sönder och vara trevlig. För jag har träningsvärk. Oxå.

Men man får inte alltid som man vill.
Jag är ju tröstig i alla fall. Bra början.

Summering år 2006

Summering år 2006:

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?

Stressade sönder.


Fick någon i din närhet barn?
Nope

Dog någon i din närhet?

Faders farbror. RIP.

Vilka länder besökte du?
Danmark?


Vad skulle du vilja ha 2007 som du saknade 2006?
Disciplin.


Vilka datum från 2006 kommer du minnas, och varför?
18 augusti - Flytt. 2 september - SPA! ;) 12 december - Karolina <3 Andreas 3 år. 23 december - Förlovning 1 år.

Vad var din största åstadkommelse?

20 godkända högskolepoäng ;)

Vad var ditt största misslyckande?
Försöker att inte minnas dem.


Vems beteende förtjänade att firas?
Fira beteende? Hmm.


Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg?
Försöker förtränga det med.


Var tog det mesta av dina pengar vägen?

Räkningar, mat och strunt?

Vad gjorde dig jätte, jätte, jätte exalterad?
2006 års födelsedagspresent! Spa ;)


Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2006?
Allt med Pussycats.


Bästa skivor 2006?
Nelly Furtado.


Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Tränat.


Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Ätit.


Hur firade du jul?
Pojkväns moster. Säveljung. Mormor. = Fläng?


Blev du kär under 2006?
Renalut Megane i mitt hjärta ;)


Favorit TV-program?
Desperate Housewives. Ugly Betty.


Vilken var den bästa boken du läste?

Anna Maxxted = Ny favorit.


Bästa filmen?
Pirates of the Carribean 2.


Vad gjorde du på din födelsedag?
Var på systemet. Åt smörgåstårta.


Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Lyckopiller.

Hur skulle du beskriva din stil 2006?

Whitetrash.

Hur höll du dig från att bli galen?

I did? ;)

Vilken kändis/offentlig person beundrade du mest?

Väder-Tone - mer tuttar åt folket! :P

Vilken politisk fråga gjorde dig upprörd?

För tidskrävande.

Vem saknade du?

Älskade vänner S & M (haha..!) M & S (om du föredrar)

Vem var den bästa nya personen du träffade?

Ingen som förgyller mina dagar direkt.

Berätta om den värdefull läxa du lärde dig 2006.
Läs inte spanska i Skövde.


Humor & Vårgårda

Dagens mest meningsfulla hemsida: Tjuvlyssnat. Sann humor när den är som bäst. Folk säger så jävla mycket dumma saker. Men det bästa av allt - 70 % av alla dessa med de mest idiotiska kommentarerna tror att de är så jäkla brighta. Jag vet. För jag är en av dem. Haha. Tur att de inte har någon spion här Vårgårda för då hade jag varit med mer än ofta.. Haha... Så jag sparar helt enkelt det nöjet åt mina närmsta.

Och på tal om Vårgårda... Häromdagen var det Älskos tur att slö surfa... Han hittade en del ganska intressant information om våran lilla by... Enjoy! ;) Missa inte delen med de kyrkliga samfunden som förtalar varandras leverne. Såå Vårgårda. Tur man inte är religiös ;)

Kollade på Göta Kanal 2 - Kanalkampen igår. Sevärd. Absolut. Inget man bör missa.
Nej nu tjatas det här. Ska kolla på bil. Uddevalla - here we come ;)

Skit på dig.

Musik

Det är konstigt det där med musik. Det tränger sig in i din hjärna. Förtrollar dina sinnen. Små, små ord. Små, små toner. Blandas. Virvlar runt. Inuti. På insidan.

Musik kan få dig på bra humör, få dig att känna dig glad. Musik kan trösta dig när du är nere. Och musik kan få dig att sjunka ännu djupare i de mörka skogarnas land. Det perfekta verktyget för att trolla fram de rätta känslorna är musik. Både på gott och ont.

Jag är ett stort fan. Fast det vet ni nog redan.

Dagens låt: Gwen Stefani -  Wind it up.
Jag skiter i om hennes nya soul-stil motsvaramde suger k*k. Enligt andra.
Wind it up är bra. Riktigt j*kla bra.


Ny design & Nyårs Slirande

Som jag har knåpat med designen. Och vad fint det blev. Det är lätt säger Roland. Härligt jul/nyårs inspirerat. Jag är medveten om att julen i stort sett är över, men granen kastar man ju inte ut föräns om en månad. Så designen håller. I alla fall en månad. Kanske inte fram till sommaren. Men en bra bit in i januari. Deal?

Helgen varit mysig och alldeles, alldeles lagom. Jag tänker inte tråka ut er med varenda liten detalj. Men kanske tar jag ork till mig och laddar upp lite heta bilder på alla mina heta klappar. Jag måste vart otroligt snäll. Fick så mycket bra grejer! ;) Yeay! Hemmet har tagit ännu ett steg mot fulländad bostad. Haha. Om jag har ett oerhört starkt "måste-ha-onödiga-prylar-begär"? Absolut.

Imorgon tänkte jag i vart fall som helst ta ork till mig och åka in till Staden och försöka inhandla åtminstone något vettigt på Mellandagsrean. En nyårstopp till exempel. Väldigt vettigt. För på nyår blir det kalas, vill jag lova. Nyårs Slirande - i allra högsta grad. Är såå glad att jag lyckats få med mig Älsko nu oxå. Det kommer bli perfekt. Nyårslöften står redan på rad. Som vanligt.

God Jul

Mina kära blogg vänner - En riktigt God Jul!

Tålamod & förlovning

Ja, jag måste erkänna att jag satt i säkert femton minuter och pillade med layouten innan jag tänkte att; det är säkert något fel. Så jag gav upp. Men lite snyggare blev det väl med svart bakgrund istället för den där gräsligt fula randiga... Haha...

Hade tänkt maila
Linda Skugge och tala om hur mycket jag gillar hennes bok. Men jag hittar inte mailen någonstans. Det tog ungefär fem minuter att ge upp den gången. Tålamod är inte min starka sida. I alla fall inte när det gäller tekniskt berörda saker som inte fungerar som jag vill. Jag tror inte att det är meningen att man ska skratta åt sakerna i Saker under huden. Men jag måste erkänna att jag gör det ändå. Ordvalet får mig att skratta. Jag kan faktiskt inte hjälpa det. Jag önskar att den var längre. Det skulle jag skrivit i mitt mail. Om jag hade hittat adressen. Sådetså.

Idag väntar Jul på Liseberg. Förlovning = 1 år. Tiden går fort när man har roligt. Som man brukar säga. Det har vart ett ganska roligt år. Måste jag erkänna. Nu måste jag duscha. Mitt hår liknar en smörfabrik. Som vanligt. För jag är för lat för att tvätta det så ofta som behövs. Jag är en sjuk människa.

Test ;)

Funkar dåligt. Eller hur?

tjat

Jag ska designa om bloggen. Haha, jag vet - ni har hört den förut. Förmodligen kommer resultatet bli lite halvdant. Men kom igen. Det fixar ni att se på. ;)

Fått godkänt på ytterligare tenta och delkurser nu. Har 15 hela poäng av Spanska A1. Jag som var orolig för mina 15 till CSN. Hade inte behövt läsa 5 extra glidar-poäng i början av terminen nu ens jue. Haha. Och jag vet inte om det känns sådär jättelockande att göra om Spanskamerikakunskap-tentan som jag just missat. En tenta på 20 (motsvarande 200 svenska) poäng. Om hur Columbus tog över Sydamerika och hur arga indianerna blev. Jag har ju faktiskt packat ner boken i en låda... Haha...  Vi får se om jag packar upp den. Förmodligen inte. Haha. Jag är såå lat.

Take me home top the Paradise City where the grass is green and the girls are pretty... Yeay.

Jul

Vi lyssnar på julmusik och julpyntar. Det kommer bli kalas. Nu börjar det i alla fall kännas att julen närmar sig. Jag älskar julen. Det enda som saknas nu är två decimeter pudersnö ;)

Mp3-bok & framförallt

Och då var det gjort. Jag har laddat hem min först mp3-bok. Totally legal till på köpet. Blev Linda Skugges Saker under huden. Hoppas att den ska kunna kompensera allt det som Linda inte skriver i sin blogg längre. För nuförtiden är det mest baby, baby, baby. Och snälla - jag vill inte veta. Jag saknar den riktiga Linda. Jag vill ha henne tillbaka. Hennes blogg brukade vara höjdpunkten av alla bloggar... Men nu... Mjae... I don't know.

Hemkommen efter natt i Säveljung. En svettig natt, med en framför allt svettig hund. En hund som suckar och petar dig med sina två meter långa tassar i ögat. Men det var ju tur att hon hade det bekvämt i alla fall. Även inhandlat alla julklappar nu. Yeay! Jag är såå duktig. Och såå nöjd. Jag längtar till söndag.

Idag väntar fika med Sofe. Vet inte hur längesedan det var sen sist. Länge. På tok för länge. Ska bli skönt att prata av sig lite. Och dricka gott té. Framförallt. Mycket framförallt idag.
Men först måste jag springa och laga mat. Avokadopastasås. På miniminiminifraiche. Såklart. Studentform 2005 - here I come! ;)

Citat

"När jag läsa på baksidan jag tycker verkar en jätte bra bok."

Min syster är inte riktigt svensk. Tydligen.

Nytt hopp & alldeles för mkt tid

Okej. And I'm back. Idag igen. Visst är det väl härligt? ;)

Dagen varit ganska lugn. Sov läänge. Gick till ungdomsmot. Gick till banken (ny bil here we come!) Åkte till Alingsås och kollade bil. (S60?) Åkte hem till Becca, drack té och småpysslade inför nyår. Yeay. Och så har jag köpt mig två nya mini julstjärnor. Jag är ledsen mamma men din dog. Och jag hade ingenting med saken att göra. Jag lovar.

En strimma nytt hopp om Översättar-drömmen har tänts. Gbg har fräschat till sin ordentligt. Tufft och svåårt men totally värt det är min chansning.

Och det är jobbigt det här nu. Så sönderstressad som jag varit den senaste terminen tyckte jag att det skulle bli sååå skönt att bara få chilla, göra ingenting. Men det har gått typ 4 dagar och det går mig redan på nerverna. Jag vet inte vad jag ska göra av all min tid. Och det finns ingen hemma som kan umgås med mig. Jag behöver varva ner, verkligen varva ner. Men jag får så dåligt samvete om jag sätter mig framför datorn eller tv:n. Sjukt. Så jag tvättar och städar. Flera gånger om dagen. :)

Konstig dag

Har varit en sådan där kontsig dag idag. En dag med upp och nedgångar vad gäller humör. Me not like.

Bra saker med dagen: Ikea. Köpte massa mys ljus. Att få komma hem och pynta med de nyinköpta grejorna. Julklapp ;) Notting Hill. Svingod tacogratäng (på quornfärs, såklart;))  Smaskigt "Pippi i Söderhavet"-té.

Dåliga saker med dagen: Bakis. Såg bilder från studenten och insåg hur smal jag faktiskt var då (-15, idag typ åter + 10) Ångest över att tattoo = inget aupairande? Fortsatt träningvärk. (Gå inte på spinning!)

Sammanfattning: Mitt liv är fyllt av en himla massa ångest som jag gottgör med att spendera alla mina pengar och trycka i mig mat? Njae. Äta bör man annars dör man. Och det behövdes lite uppiffning av vårat vardagsrum (som ni fortfarande inte sett än, jag vet.) Men imorgon ska jag verkligen sluta äta allt jag inte borde óch återgå till Karolina 2005. Om inte ännu bättre ;) Jag kanske rentav gör en
Jessica för att peppa mig själv. Skulle ni fortsätta läsa då?

Förresten tycker jag att ni är dåliga på att kommentera. Särskilt mina föräldrar. Haha.

80-tals dator & jullov

Det verkar ha blivit något konstigt här... Eller är det bara jag som inte kan se hela sidan? Man vet aldrig med min dator. På 80-talet kanske de inte visade hela sidor stundtals. Haha.

Igår var sista tentan avklarad (eftersom jag tänker vara såpass... hmm... snäll mot mig själv... att jag hoppar över omtentan) Och på kvällen var det julfest med klassen. Eftersom vi prompt var tvugna att starta klockan 5 började festen gå mot sitt slut vid 10-tiden. Eller vad vet jag. Den kanske fick nytt liv efter det att jag och 3/4 av de andra festdeltagarna åkt hem klockan 11. Sorgligt men sant.

Idag ska jag träffa mina kära vän RB. Sen ska jag åka ut till Säveljung och passa min hund. Yeay!
Dagens tips: Har du aldrig varit på spinning: Gå in på spinning. Det ger fruktansvärd rump- och träningvärk. Fiii faaan.

Bättre sent än aldrig...

Var bara tvungen att flasha lite med bilderna från The Studio.
Var ju ett tag sen nu men datorn hemma är ju seg som aldrig förr.
Är på besök i Säveljung. Tillbringat natten i Systers säng med en suckand hund.
Mysigt.

Pluggandet fortsätter. Inte långt kvar nu. Låt mig stå ut.

modell3

modell3

modell2

27039-40

modell1

modell1

Galla

Jag vet egentligen inte vad det är jag vill ha sagt nu. Hmm. Denna veckan har känts mycket hård. Många kvällar med gråt och elaka tankar. Åhh gud vad jag bara vill må bra. Slippa känna ångest. Slippa känna att jag är den mest intelligens befriade människan på jorden. Hur mycket jag än försöker engagera mig och plugga in 500 datum i minuten om när España erövrade Amerika och vad han hette som var först med att ta dit sina skor så FUNKAR DET INTE. Då får det mig att tänka att jag kommer aldrig någonsin kunna göra något med mitt liv. För när vi klagar får vi bara till svar "det här är faktiskt högskolan". Jag kommer gå arbetslös för resten av mitt liv. För jag är för dum. För dum för att finnas.

När man tänker så är det skönt att ha en pojkvän, som älskar en över allting annat. Och en familj som får en att känna sig behövd. Får en att känna sig som någon. Jag ska tacka dem en dag.

Grädde på moset

Som grädde på moset har jag gått och blivit dunderförkyld. Det är bara febern som saknas. Kom bara. Du kunde inte förstöra mer. Typsikt mig. Min vanliga otur. Usch! Har skrivuppgift tills idag. En artikel om scientologi. Vettiga åsikter och kommentarer mottages tacksamt. Gärna sådana saker som man läst i Se och Hör. Haha. Jag tänker berätta mer om det här någon gång. För jag förstår verkligen inte hur man kan gå på all den skit de verkar syssla med. Människan är odödlig och besitter övernaturliga krafter över tid och material. I alla fall i teorin. De har en särksild båt man kan få åka med på. Men då måste man skriva kontrakt på massor av miljoner år. Vad är detta?

Jag måste byta om. Och jag måste åka tåg.

Helg

Och så var det månad igen. Jag har inte ägnat många av helgens värdefulla minuter åt att plugga. Och vad skönt det känns. Än så länge! Istället har jag varit på julbord (tack mamma och pappa!), sovit med min "lilla" vovve, besökt tomteparaden (TRÅKIGA lucikandidater!!!) och druckit varmchoklad hemma hos Älskos mamma. Gott. Och så har jag ju varit med Älsko i Göterborg  och piercat bröstvårtan, såklart. Grymt snyggt. Grymt porrigt. Och grymt ont, tydligen. ;) Och så har vi städat och börjat julpynta. Mysigt.

Nu väntar en hård vecka med grammatik pluggande. Känns inte roligt alls. Men Älsko kommer i alla fall vara hemma på em/kvällarna nu. För han har bytt schema. Yeay!

Till mina trogna läsare

Varning för historiens längsta inlägg! :P

Jag är tillbaka. Trots att jag inte bloggat ett enda ord på både veckor och dagar så håller sig sidgrafsmätaren på en jämn nivå. Ni tror alltså på mig? Ni tror att jag kommer komma tillbaka. Ni tror att jag fortfarande finns kvar där ute. Och det gör jag ju. ;) Tack!

För att låta lite drastisk så ser jag ljuset i tunneln. Jag ser ett slut på helvetet. Tenta imorgon, tenta nästa lördag och tenta torsdagen därefter. Sen är jag fri (med undantag för alla de omtentor jag kommer få;)) Till våren får vi se. Men en sak är säker. Det blir inget mer Skövde. Absolut inget mer Skövde. För jag pallar inte med det. Steg tre, gymnasienivå för att klara sig? Kyss mig i arslet. En tre årig utlandvistelse och flytande spanska för att det ska kännas okej? Ja, förmodligen. Svin. Blir inte heller något reklamande. Inte detta året i alla fall. För jag har inte haft tid att göra arbetsprovet. Och det ska vara inne på måndag. Allt är Skövdes fel. Jävla Skövde. Jag har aldrig känt mig såhär värdelös i hela mitt liv. Och jag spyr ut all min galla här.

Första december idag. För att tala om något helt annat. Det enda som saknas är snart-är-det-jul-känslan. Jag har försökt att locka fram den på alla de vis. Mottagit en adventsljusstake. Druckit glögg. Avstått från pepparkakor. Oroat mig för en jul utan julskinka. Hoppats på snö. Kollat på jul gran och andra julsaker. Men fortfarande - inget. Är det verkligen jul snart? Är det säkert att det inte är början på oktober? Ja, de säger det. Och man får väl tro på vad de säger. Och älskling ska köpa min julklapp idag. Julklapp? Vadå, nu? Jag känner mig helt förvirrad. Tiden tickar men jag är fast i dåtid. För jag har tappat greppet om tiden. Tappat greppet om det som kallas Verkligheten. Konstigt nog. Verkligen konstigt.

Jag ska åka till Säveljung idag. Jag ska ta bussen. Och jag ska trycka på knappen när jag ska gå av. Om jag minns var och hur. På tåget behöver man inte trycka på någon knapp. De håller liksom reda på när det är din tur at gå av. Eller i alla fall när man närmar sig sin station. Skövde Central. Aldrig mer. Aldrig mer stirra på skärmen för att se att tåger är försenat. Aldrig mer behöva stå upp i 50 minuter. Aldrig mer "Ursäkta, men jag tror att du sitter på min plats." Aldrig mer få visa Kortet för den ursnygga biljettkontrollanten med de bedårande ögonen och den perfekt rumpan. Aldrig mer. (Förlåt älskling om du läser dethär. Haha.)

Jag måste duscha. Mitt hår ligger slickat mot huvudet för det har inte blivit tvättat i rättan tid. Jag ser ljuset i tunneln ;)